C.P.E RPS 1 Skyddspaneler Herr DIAMOND

I lager.


4 995 kr

Marknadens lättaste väst som tar kaliber 9 mm!

Komfortabel skyddsväst med hög skyddsnivå i 360° runt kroppens vitala organ. Utvecklad för polis, väktare och ordningsvakt.Västens uppbyggnad gör att den absorberar fukt och håller bäraren sval och torr. Skyddspanelerna överlappar varandra väl på båda sidor och ger västen fullständigt skydd i 360°. Västen garanterar penetrationsskydd mot helmantlad 9 x 19  mm och .44 Magnum halvmantlad ammunition. Västen har mycket goda förutsättningar att motstå stickande och skärande våld samt kanyler och sylar

                     

C.P.E. – anvisningar om användning, förvaring och underhåll av skott- och knivsäkra västar

Användning

Användaren ska säkerställa att hen använder en skyddsväst som motsvarar den sannolika hotnivån. C.P.E.:s skyddsvästar är certifierade enligt internationella standarder. Skyddsnivån har angetts på skyddspanelen. Mer information om skyddsnivån får du av tillverkaren.

Skyddsvästen ska fästas så att den sitter så kroppsnära som möjligt. En väst med dålig passform ger inte nödvändigtvis ett tillräckligt skydd.

Om skyddsvästen skadas av ett skott, en kniv eller ett annat vasst föremål ska den tas ur bruk.

Certifierad skottsäker skyddsväst.

  • Skyddsklass RPS 1 (HG1A)
  • Skyddar tillsammans med tilläggsplatta även mot 39B
  • Skyddet består av 100% Dyneema® SB71 (14 lager)
  • Invändig karborre för fästande av tilläggsplatta (16 x 20 cm)
  • Tillgänglig i följande färger: Svart, Vit samt Sand/Khaki

Underhåll

TVÄTTA INTE SKYDDSELEMENTET I MASKIN.

ANVÄND INTE LÖSNINGSMEDEL FÖR ATT RENGÖRA SKYDDSELEMENTET.

ANVÄND INTE KEMTVÄTT FÖR ATT RENGÖRA SKYDDSELEMENTET.

ANVÄND INTE TORKTUMLARE FÖR ATT TORKA SKYDDSELEMENTET.

STRYK INTE SKYDDSELEMENTET.

Skyddsvästens textildel kan tvättas i tvättmaskin i 40 °C med ett program för fintvätt. Ta bort knivskyddselementen och stäng kardborrbanden innan du tvättar västen. Textildelen får inte torkas i torktumlare eller i temperaturer över 50 °C.

Skyddselementets yttextil kan rengöras genom att torka den med en fuktad trasa. Vid rengöringen kan tvål eller diskmedel användas. Skyddselementen får inte doppas i vatten.

Förvaring

När skyddsvästen inte används ska kardborrbanden eller dragkedjan på framstycket öppnas. Förvara skyddsvästen i horisontellt läge eller hängande på en galge. Kontrollera att skyddselementen inte är vikta under förvaringen.